Wku

Hur fixar Grand Am blinkers

Under körning, gör blinkers fortsätta att göra svängen-signalen klickande ljud för en slumpmässig tid, oftast direkt efter en sväng? Ibland slutföra en sväng kan återställa klickande ljud, men med tiden blir problemet värre så att klickande ljud uppstår spontant. Detta problem påverkar multifunktions switch som används i Pontiac Grand Am modeller ur 1999-2005. Här är några steg för att åtgärda de blinkers i dessa Grand Ams och få din bil att köra tillbaka till det normala.

Steg

Hur fixar Grand Am blinkers. Koppla bort den negativa batterikabeln.
Hur fixar Grand Am blinkers. Koppla bort den negativa batterikabeln.

De första stegen

 1. 1
  Koppla bort den negativa batterikabeln
 2. 2
  Ta bort de två yttre # 25-torx, eller 9/32 insexskruvar bilresa från undersidan av rattstången. Centret kan stanna eftersom det bara håller den nedre halvan av plast omger till rattstången. De övre och nedre delarna av plast snap tillsammans.
 3. 3
  Dra försiktigt för att separera de två delarna. Ta bort den övre plasten bara (den nedre plasten spelar ingen roll).
 4. 4
  Ta del av E i fotot. Detta är den fjäderbelastade horn ring kontaktstift som ger elektrisk anslutning mellan hornet ringen på rattstången, med hornet kontakten inne i multi-funktionsväljaren. Det visas upp redan från hornets ringen. [Ta bort -> de-manöverdon som stoppar skygglappar och gör en gir]. Notera hur det bara sticker ut cirka 1/8 "- detta kommer att vara viktigt senare.
 5. 5
  Avlägsna den inre # 25-torx skruven (A) på toppen av den multi funktionsomkopplaren (den redan avlägsnas i detta foto). Lyft försiktigt upp på multifunktions-omkopplaren så att du kan få till ledningar kontakterna B, C, och D. Lossa tre ledningar kontakterna i ordningen B, C, och D. Avlägsna multifunktions-omkopplaren.
 6. 6
  Försök rengöra kontakter från utsidan Det bör förorenat fett i springorna mellan någon av de kontakter ovan skruv # 3 i fotot. Prova att ta bort detta med en tops, tandpetare eller liten platt skruvmejsel.

Vad gör jag om det behövs ytterligare rengöring

 1. 1
  Om rengöring från utsidan inte fungerade, ta isär enheten och rengör den vidare. Ta bort de 7 # 10 Torx-skruvar från multifunktions-omkopplaren. En rak skruvmejsel kan hjälpa eftersom det är svårt att nå med en förare & socket Torx set. Det finns en liten hake-fliken på vindrutan-bricka handtagssida (# 8).
 2. 2
  Ta bort locket. Rengör fett från kontakterna och koppar switch plate (q-tips och tvättsprit fungerar bra). Du kommer förmodligen att märka att fettet har överbryggas några av spåren i brytarplattan. Du kanske vill smörja plattorna, men det är något frivilligt. Fettet kan hjälpa delarna glida lite lättare, men fett också drar till sig smuts, så det är ett svårt val.
 3. 3
  Omvänd stegen för att installera. Var försiktig med fjädern. Det måste gå på metallen peg och in i den djupa plasten väl (visas i föregående bild) när knäppa de övre och nedre delar av den multifunktionella omkopplaren tillbaka tillsammans. Detta är den fjäderbelastade horn-ring kontaktstift (E visas i den första bilden).
 4. 4
  Dra åt # 10-torxskruvarna i denna ordning: # 5, 6, 3, 4, 2, 1, 7.

Slutliga åtgärder

 1. 1
  Skjut försiktigt tillbaka multifunktions-omkopplaren på rattstången. Följ ordningen på pilarna i fotot. Men skjut inte det hela vägen ner, annars kan du bryta plastflikarna. (På bilden, plast flik # 1 är redan brutit ut, men det påverkar inte den multifunktionella switch funktionalitet). Sätt tillbaka de 3 kablagen.
 2. 2
  Försiktigt arbete den multifunktionella växla ner på rattstången samtidigt se plastflikarna in snyggt. Ta en liten rak skruvmejsel och tryck försiktigt in hornet-ringen kontaktstift [radera -> de-manöverdon] medan du arbetar hela enheten ner. Du kommer att känna multifunktions-omkopplaren sitter ordentligt när den är jäms med rattstången och den fjäderbelastade horn-ring kontaktstift kommer i kontakt med metall ansikte, INTE kanten, av horn ringen.
  • Om du inte gör detta, kan mässing horn ringen skadas och hornet kan gå av när ratten flyttas, eller förarens horn switch fungerar inte alls.

Tips

 • I Steg 3, kan kontakt C vara svåra att separera från den multifunktionella omkopplaren. Det kan vara till hjälp för att ta bort den multifunktionella switch från fästet på kolonnen, vrid sedan brytaren för bättre tillgång till Connector C.
 • I steg 2, som skiljer de övre och nedre plast surround bitar kan vara svårt. Det kan vara till hjälp för att ta bort den centrala # 25 Torx skruv för att få tillräckligt med inflytande för att skilja dem åt. Använd dina händer för att dra isär delarna. Den övre sektionen öppnas uppåt i en gripskopa mode, och då kan det dras framåt och bort från rattstången.
 • I Steg 4: Den förorenade fett kan vara antingen grön, svart, brun eller en kombination av dessa färger. Använd en liten skruvmejsel för att avlägsna föroreningar överbrygga någon av luckorna. Fettet kan vara svårt eller knaprig, men vara noga med att inte skada kontakterna. Glöm inte att rengöra på de områden där kontakterna fäster växeln själv.

Saker du behöver

 • Torx-# 25 eller 9/32 "hylsa (krävs)
 • Torx-# 10 (obligatoriskt)
 • Liten platt skruvmejsel (rekommenderas)
 • Ficklampa (rekommenderas)
 • 20-45 minuter baserat på mekanisk aptitude