Wku

Hur firar onewebday

Fira Internet på Onewebday den 22 september. OneWebDay redovisas årligen, liknar Jorden dag. Målet är att hålla en global firande av online-liv.

Internet har förändrat alla våra liv. Vi måste inse hur viktigt det är att vi genom att fira och offentligt visa hur det har påverkat våra liv. Här är några sätt du kan visa på webben är värt att använda, skydda, och, naturligtvis, fira.

Steg

Hur firar onewebday. Samla vänner och familj eller inrätta ett block party.
Hur firar onewebday. Samla vänner och familj eller inrätta ett block party.

Gör online-världen synlig offline

 1. 1
  Samla vänner och familj eller inrätta ett block party. Be varje person att få en utskrift av något unikt att man bara kunde hitta på nätet. Alternativt, har varje person delar en berättelse om hur nätet har förändrat sitt liv till det bättre.
 2. 2
  Besök en senior center och dela dina kunskaper om webben. Lär en morförälder hur man startar en blogg eller maila en familjemedlem för första gången. Få dem intresserade av banan genom att visa dem olika webbplatser som de skulle vara intresserade i.
 3. 3
  Organisera, med dina grannar, för att integrera webben i ditt samhälle. Ta reda på e-postadresser till dina grannar och starta en lista stadsdel utskick. Skapa en stadsdel blogg. Lägg bilderna i ditt samhälle - lokala företag, parker, eller händelser. Be varje boende att skriva några ord om sig själva, och lägga sin e-post och bilder. Detta skulle ge dem möjlighet att identifiera och kommunicera med varandra, även om de kanske inte har träffat förut i sitt eget grannskap.
 4. 4
  Bilda en kommitté i din kyrka eller kommunfullmäktige att verka för fri kommunal wi fi. Hjälp till att göra Internet tillgängligt för alla.
 5. 5
  Fira i San Francisco, Sofia, Bulgarien, eller ens New York - eller någon av de andra städer runt om i världen där onewebday firandet kommer att hållas. Om din stad lämnas ut, bilda din egen fest!
 6. 6
  Berätta för vänner och familj om dina favoritwebbplatser. Informera människor om vad de kan göra med hjälp av Internet.

Fira in och förbättra online-världen

 1. 1
  E-posta en vän du träffat på nätet och be dem att fira denna dag genom att titta på en Internet-video tillsammans, samtidigt från olika datorer.
 2. 2
  Email eller IM en vän som du vet från din dagliga (inte online) liv, informera dem om onewebday.
 3. 3
  Bidra till en wiki, såsom Wikipedia eller wiki-Hur. Samarbeta med tusentals människor runt om i världen för att bygga en fri resurs som miljontals människor läsa, skriva och använda.
 4. 4
  Ladda upp dina senaste bilder till ett foto webbplats eller blogg och skicka dem till din mamma. Hon kommer att tacka dig.
 5. 5
  IM eller e-favorit bloggare, wiki redaktörer, konstnärer och webbansvariga för att tacka dem för deras bidrag till internet.
 6. 6
  Samla vänner och familj för en "online" block party. Du kan använda IRC eller annan chat, eller ens en e-postlista. Prata om hur ni har delat i varandras liv på nätet.
 7. 7
  Skriv ett blogginlägg om vad internet betyder för dig, inklusive din favorit webbplatser och en beskrivning av saker som du har gjort med hjälp av nätet som du inte skulle kunna göra något annat.
 8. 8
  Gör en donation till en organisation som stödjer online-kulturen och internet.
 9. 9
  Forskning lagar och pågående valperioden om internet som påverkar dig på lokala, statliga och / eller nationell nivå. Registrera framställningar nätet om lagstiftning om Internet.

Tips

 • Firar på offentliga platser gör vår anslutning till Internet något för alla att märka kollektivt. Webben är värt att fira och skydda. Det är en levande del av vår värld, tillhör ingen person eller land. Webben är "oss", därför är det upp till "oss" för att skydda den - och för att fira det!
 • Många av oss använder Internet som en integrerad del av våra liv, men är inte medvetna om lagändringar som kan påverka vår upplevelse på nätet, läsa på Nätneutralitet, och bilda din egen uppfattning.