Wku

Hur får man gillar på Facebook

Vi vet alla de människor som på något sätt lyckas få dussintals "gillar" på allt de lägger ut på Facebook, bli det en tid statusuppdatering eller en bild av sin middag. Hur gör de det? För att öka mängden gånger dina vänner klicka den lilla knappen på din sida, följ dessa tips.

Steg

Hur får man gillar på Facebook. "Gilla" dina vänners aktivitet.
Hur får man gillar på Facebook. "Gilla" dina vänners aktivitet.

Din Facebook-närvaro

 1. 1
  "Gilla" dina vänners aktivitet. Detta kommer att uppmuntra dina vänner att återgälda tjänsten. Ännu bättre, en kommentar! Staying up-to-date med dina vänner gör det lättare för dem att stanna upp-to-date med dig.
  • Inte bara kommer ditt namn att dyka upp med varje liknande eller kommentar, men Facebooks algoritmer kommer att anse resten av din aktivitet viktigare, vilket bidrar till den i dina vänners nyhetsflöden.
  • Någonsin hört talas om "S4S" på YouTube? Det betyder Sub-För-Sub: Du prenumerera på dem, och de kommer att prenumerera på dig. Det är liknande på Facebook - om du gillar folks bilder, kommer de att känna sig mer benägna att vilja din. Se det som en oskriven kontrakt.
 2. 2
  Dela. Dela innehåll från andra (vänner eller din favorit roliga / politisk website) som du tycker är intressanta, oddsen är, kommer dina vänner att gilla det också. De flesta externa webbplatser tillåter nu dela direkt.
  • Dela dina bilder. Om du lägger upp en bild, de enda som kommer att se det kommer att vara de människor på nätet på den tiden. När du delar det senare, kommer en helt ny publik märker det.
 3. 3
  Gör folk att skratta! Du behöver inte komma med dina egna skämt - helt enkelt sätta en prägel på det som redan där ute är lika effektivt.
  • Ske snabbt. En stor skämt vid 4:00 kommer endast uppskattas av insomniacs och de på den andra sidan av jordklotet.
  • Håll dig uppdaterad. Humor kommer och går i trender (tror hashtags). Använd vad som händer just nu för att nå fler människor.
   • Tänk på din målgrupp. Även om du kanske tror att din stubbed tå är en stor nyhet, andra inte.
   • Vissa saker är tidlösa. Folk kommer alltid att älska barn.
 4. 4
  Håll dig aktiv. När andra gör kommentera och gillar dina inlägg, svara! Engagera dina vänner kommer att leda till fler utbyten, skratt, och gillar.
  • Tagga dina vänner på innehåll som är relaterat till dem. Foton, status, etc. Detta garanterar att de (och, sannolikt, deras vänner) kommer att se det.
 5. 5
  Lägg till fler människor. Det är enkelt: Mer vänner = mer gillar!

Going mobil

 1. 1
  Inse foto ops. De bästa ögonblicken går ofta oplanerade. Vara beredd att ta en bild när som helst och i tre kranar av tummen är det på Facebook.
  • Om du inte har en smartphone, ta kameran och ladda upp senare.
  • Vara lite kräsna. Om din vän är täckt i gårdagens Enchiladas, kan det vara bäst att hålla denna bild för dig själv.
 2. 2
  Skriv ner det. Om din kompis bara föll ner skratta, greppa telefonen och skriva ner samtalet innan det blir bortglömd. Hade en uppenbarelse mitt i natten? Skriv ner det och lägga upp senare.

Vad du ska undvika

 1. 1
  Överdriv inte. Det är en sådan sak som att lägga upp innehåll alltför ofta. För mycket och din verksamhet blir en olägenhet.
  • Detta gäller för statusuppdateringar, bilder, you name it. Dominerande ett nyhetsflöde ökar dina chanser att få dolt eller defriended.
 2. 2
  Lägg inte den triviala. Om det inte är något anmärkningsvärt, undvik att publicera det. Bilder på din middag kan gå på din blogg. Din trebent, talande katt, dock? Lägg undan!
  • Fundera på huruvida posten är bokstavligen något andra kanske gillar. Om det inte är, inte lägga upp det. Det kommer inte att få reaktionen du strävar efter.
 3. 3
  Köp inte Facebook gillar. Såvida du startar ett företag och vill lura massorna, det finns ingen anledning att göra detta. Allt som inte garanterar ett riktigt fan av ditt innehåll är bara inte värt det och kommer inte sist. Med robotar som din sida kommer inte göra verkliga människor känner på samma sätt.

Varningar

 • Fråga inte för gillar. Informationsproblem desperat eller tiggeri är sällan mässområde.
 • Var inte alltför påträngande! Det är så lätt att vara irriterande på Facebook som det är i verkliga livet - kanske lättare. Kommentera inte eller på någon persons Facebook oftare än du lägger upp på din hand.
 • Utstationering trashy, halv-nakna bilder kan få dig mer gillar, men det kommer inte att vara av rätt anledningar. Avstå från att publicera bilder som kan få dig startat utanför Facebook.

Källor & citaten