Wku

Hur får man folk att gilla din Facebook-status

"Jag förlorade min 1,000 plocka th gitarr idag - jag satsade de alla träffas under min säng och skvaller om mig medan jag sover: (" Denna Facebook-status skrevs nonchalant och snabbt, tänkte att det kanske blir ett par skrockar av några vänner. När användaren vaknade nästa dag, låg-och-se, hade uppemot 15 gillar. Är den person som skrev det så populärt? Nej Var det status otroligt episkt? Nej, det gränsar dumt. Men det var tilltalande för ett stort antal människor på något sätt. Om människor inte uppmärksamma din Facebook-status inlägg, det är inte slutet på världen. Men det är skönt att veta att folk tror att du har något intressant att säga, och dessa tjänster är vägen till säger det.

Steg

Hur får man folk att gilla din Facebook-status. Skriv för att vara rolig.
Hur får man folk att gilla din Facebook-status. Skriv för att vara rolig.
 1. 1
  Skriv för att vara rolig. Möjligen den bästa resonerar folk använder internet idag är att bli underhållen, nämligen att få ett snabbt skratt. Förhoppningsvis en minimal mängd du inte godkänner detta. Skriv om en dum observation eller erfarenhet som skedde under dagen. Några av er kanske säger "men Hank, jag är inte roligt och roliga saker aldrig hända mig." Ja, du och ja, de gör. Har inte ni alla trodde under en punkt i dag "Varför kan jag bära en strumpa på den andra foten, men inte en sko?" eller "inte dessa duvor vet hur mycket denna nya bil kostar?" Där är din sympatisk status, eller åtminstone fröet till en stor humoristisk Facebook-status. Fortsätt att försöka det här alternativet om det inte fungerar första gången. Humor är en muskel, en mycket munter muskel, som fungerar på samma sätt på Facebook som det gör i verkliga livet.
 2. 2
  Skriv om en prestation. Vänner bryr sig om varandra och bör glädjas när du jublar, detta är hur prestation statusar arbete. Skriv om allt från födelsen av ditt första barn att hitta bra biljetter till en stor konsert. Dina vänner, kommer speciellt din mamma (och dessutom svartsjuk vän som egentligen inte borde vara svartsjuk) gillar din status bara för att de är glada för dig. Du kan även blanda detta med den roliga status och skriva om hur man kan i själva verket göra en bologna smörgås utan att använda händerna. Det finns en fin linje, men mellan glädjas över din son återvänder hem från militära insatser tidigare än väntat och glädjas över den Smurf filmen släpps på DVD tidigare än väntat.
 3. 3
  Skriv ett personligt goda. Detta går i linje med prestation, men detta alternativ är att när du inte nödvändigtvis skjuta för maximal gillar. Här kan du tagga dina vänner och minnas under den tid du blev påkörd av en foul boll på baseballmatch förra veckan eller när ni provat Diet Coke + Mentos sak på en parkeringsplats i går kväll. Dessa vänner kommer särskilt att vara benägna att gilla denna status, och även andra vänner av dessa vänner kommer att gilla det, önskar att de var där för att delta i din fantastiska status berättelse. Interna skämt kan fungera här också, men var försiktig: ju mer "inne" skämtet är, gillar det mindre får du. Och inte vara alltför personlig, vad som är och inte är lämplig som en Facebook-status är en helt annan fråga.
 4. 4
  Skriv om saker dina vänner redan gillar. Tänk på vad du har gemensamt med dina Facebook-vänner. Musiksmak? Sports? Bacon? Skicka ditt favorit musikvideo i en genre du och dina vänner älskar. Gör en djärv förutsägelse om ditt favoritlag. Skicka ett lockande bacon recept med en iögonfallande bild.

Tips

 • Titta på andras status som är "starkt omtyckt". Vad gör deras intressant?
 • Var dig. Vänner är vänner med dig av olika anledningar, så man kan gilla en status och man kan ha en annan. Föreställ dig själv i din Facebook status som du skulle till dina vänner ansikte mot ansikte.
 • I allmänhet, hålla det intressant, positivt och inkluderande.
 • Håll dina statusar kort.
 • Använd aldrig något som är kränkande eller skulle kunna tolkas som kränkande för andra.
 • Citat kan vara bra också, om de inte är kränkande, förvirrande, eller sångtexter.
 • Twitter använder i allmänhet samma formel.

Varningar

 • Undvik alltför hårt försöka hitta upplevelser som kommer att förvandlas till status eller spendera hela dagen på att tänka ut en. Folk gillar vanliga, vardagliga guldklimp erfarenheter från andra människor. Detta leder in...
 • Undvik att förklara ett rolig status. Det kommer inte vara roligt längre!
 • Undvika felande människor med status om dina starka åsikter om politik eller moraliska frågor. Du kommer inte få gillar, men du kommer att få ett stort antal kommentarer. Mestadels arga sådana.
 • Undvik negativitet. Negativa statusar är bara inte sympatisk. De gör människor ledsna och det finns bättre sätt att ventilera än på Facebook.
 • Undvik över-statusing. Om det inte är ett skämt eller en ranka, kommer dina vänner gillar inte dina 4.000 uppdateringar per dag om vad du åt till frukost eller när du borstat ut av dina tänder.
 • Undvik "som om du..." och andra färdigförpackade status. Folk gillar originalitet.
 • Undvik att bli för fast i Facebook status. De är inte korrekta bedömningar på din popularitet eller vad folk tycker om dig.