Wku

Hur får man bättre på tetris

Du kanske har sett vissa spelare som är extremt bra på Tetris - som i, de rör sig så snabbt att du inte ens säker på att de är mänsklig längre. Här är hur du kan förbättra dina färdigheter och spela på en högre nivå.

Steg

Hur får man bättre på tetris. Lär dig hur man gör en t-spinn.
Hur får man bättre på tetris. Lär dig hur man gör en t-spinn.
 1. 1
  Lär dig hur man gör en t-spinn. I vissa versioner av Tetris, kommer en T-Spin räknas för extra poäng. (Oroa dig inte, det är lättare än det ser ut!)
  • Sätt upp en T-Slot. Ett T-spår bör vara exakt samma storlek som en T-Block, med ett centralt block på botten och tre horisontella block på toppen. Se bilden i början av det här steget för referens. Se till att ditt space går ner till T-Slot är bara två kvarter bred.
  • Låt T-Block faller sakta mot botten. Håll ett öga på den när den rör sig.
  • När T-Block är nära botten, trycker upp för att börja rotera den. Det verkar omöjligt, men du kan faktiskt vrida T-Block under överhänget.
  • T-Spins kan vara värt 400 poäng. Clearing två rader med en T-Spin är värt ännu mer.
  • När nivån och hastigheten blir hög, kan du rotera pjäsen ständigt att förlänga den tid du måste släppa det. Lär dig att använda både medurs och moturs knapparna för att rotera, och kom ihåg att ibland hålla en I-Piece i ditt håll. Du kan ställa in combos genom att lämna en två kvarter bred ränna vid sidan av en stapel, och sedan när det nästan till toppen, sätter bitar vertikalt in det. Spela det smart och du kan få upp till 9 combo eller mer.
 2. 2
  Do tetrises. En "tetris" är när du tömmer fyra rader på en gång. Det enklaste sättet att göra detta är att bygga upp fyra heldragna linjer, och lämna en en-blockkolumnen klart på ena sidan. Sedan, när du får en I-Block (den långa, magra), använda den för att rensa alla fyra rader på en gång. Tetrises hjälpa dig att få poäng snabbt, och är ett bra vapen i 2-player läge.
 3. 3
  Bestäm din spelstil. Det finns flera sätt att spela Tetris, men här är två vanliga nybörjare stilar:
  • Horisontell: De flesta människor börjar detta sätt försöker se varje bit läggs horisontellt och inte bry sig om skräp, bara att se till att det är platt.
  • Vertikalt: Vissa människor experimentera med detta efter horisontellt. Detta händer oftast när de blir mer bekant med sopor och de fasor som det medför. De försöker oftast lägga allt vertikal, men bry mer om att fylla i hålen och och inte låta skräp visas.
 4. 4
  Försök att undvika skräp. Garbage är, helt enkelt, de hål som bildas i matrisen på grund av en missriktad blocket. På grund av sopor, kan vissa rader inte rensas, eftersom det finns ett hål och en ofylld utrymme där ett block bör vara. Det är oftast en smärta i nacken för att bli av med skräp, så det är en av anledningarna till att den fått sitt namn. Vanligtvis, spelarna försöker att inte låta sopor visas, i stället väljer att göra något men låt det. Eller ibland, om de är säkra på att de kan klara det, de lät det ske, sedan bli av med det.
 5. 5
  Håll pressa sig själv. Inte bara starta ett spel som kommer dåligt - försöker spara det! Om du kan ställa din nivå i början av spelet, försöka välja en som utmanar dig utan att göra spelet vansinnigt svårt. Öva som detta kommer att göra dig bättre på nolltid.
 6. 6
  Slaget annan spelare. 2-spelare Battle är en common mode i de flesta typer av Tetris. I detta läge, du och en fiende mötas i en kamp om förstånd, beslutsamhet och beräknad knapp-mosa. Den första personen att fylla ut (som är, få kvarter hela vägen till toppen av skärmen) förlorar.
  • Lär dig att anfalla 2P. Linjer skickas till din motståndares Matrix när du tömmer två eller flera linjer, gör en combo, eller göra en T-Spin. När du skickar två rader till din motståndare, de får en, när du skickar 3, får de två, men när du skickar ett Tetris (fyra rader), de får hela fyra. T-Spins gör också lustiga mängder skada på din fiende, och det gör combos.
   • En sak som nästan aldrig nämns eller gjort är en Dual-Tetris. Den sänder 10 (4 för första Tetris, 6 för andra om rygg mot rygg) linjer mot din, och med tanke på att höjden på Matrix är 20 Minos hög, det är halva deras Matrix! Många gånger är det lätt att förstöra en person med en av dessa. Så här är hur du gör det. I Tetris, det finns en väntkön. Du kan trycka på C eller SHIFT (standard) för att placera en bit i din väntkön. När du får en lite bättre, kan du ställa in en bunt lappar minst 8 rader hög. Akta dig för risker men om fienden gör en Dual eller ens en vanlig Tetris i det ögonblicket, du är ganska mycket gjort. Medan du ställer in dessa 8 rader, bör du hålla ett I-Piece (pinne), och sedan när du får en annan, dra av flytten. När en I-Piece sjunker och du har den andra i ditt håll, använd en för en Tetris, tryck sedan på knappen Parkera igen för att växla till den andra, med hjälp av det för en Tetris också.
 7. 7
  Practice! Du vet när de säger: när du tränar något, blir det lättare. Det häftiga Tetris är att när du spelar det en gång, du känner att du börjar bli bättre efter 1 minut. Bara spela en hel del, och om du verkligen älskar spelet, genom ditt spelande kommer du så småningom hitta din egen personliga spelstil.

Tetris vänner spellägen

 1. 1
  Marathon: En Tetris-spelare kan inte kallas ett Tetris-spelare om de inte har spelat Marathon minst en gång under sin livstid. Det är där det hela började. I grund och botten är Marathon den klassiska spelläget av Tetris, där olika block faller från toppen, måste du rotera dem och hålla dem i hålen så att du kan fylla hela rader och tydliga linjer. En linje får tas bort från Matrix (spelplanen) när en hel rad fast fylld med rutor. När linjen är klar, alla bitar ovanpå det flytta ner en rad för att fylla upp tomrummet.
 2. 2
  Sprint: Nu när Marathon har förklarats, är alla andra spellägen i Tetris baserad bort av detta. Det sätt du gör är samma, men olika strategier är nödvändiga. Sprint är precis som Marathon, är den enda skillnaden att du inte försöker att överleva så länge du kan (förhoppningsvis till nivå 16 när spelet slutar vid Tetris Friends). Istället, är ditt mål att klara 40 rader så fort du kan. Du oroa dig inte om poäng eller något, vill bara rensa dessa 40 rader. Det finns en timer på toppen av skärmen som talar om för dig hur bra du gör. Generellt är något under 2 minuter ett mycket bra betyg, något under 1 minut och 30 sekunder är utmärkt, och om du kan få under en minut, du är en toppen hund.
 3. 3
  Överlevnad: Överlevnad är precis som Marathon, i att du måste klara linjer för att komma till nästa nivå. Saken är dock, att i stället för att rensa fler rader varje gång, du alltid måste klara 10, och i stället för att komma till nivå 15, du måste komma förbi nivå 20 för att det ska räknas som en mycket bra match och 40 Tokens. Det finns en hake, dock. Så snart du slår nivå 20, börjar ett bonusspel och alla block som du har hittills fastställts börjar flimra och försvinna. Varje gång ett tag, får du en glimt av bitarna. Det är därför det kallas Survival. För att du verkligen att komma långt i bonusrundan, måste du ha ett utmärkt minne, och minns exakt var varje enskild bit har fallit.
 4. 4
  Ultra: Detta läge är också ett ganska klassiskt läge av Tetris, och tillbaka i dag, var de enda två lägena som finns här, och, naturligtvis, Marathon. I Ultra, har du 2 minuter att få så mycket poäng som möjligt. Tänk på är som ett tempolopp. Detta är ett bra träningsläge för hastighet. Snabbhet är en enorm del av Tetris.
 5. 5
  Sprint 5-spelare: Detta kommer att vara ett läge som du kommer att spela en hel del i början, och sedan kanske lämna senare. Anledningen är att det är den första multiplayer-läget får du (och det enda du får om du inte har ett konto). I det, går du ansikte mot ansikte med 4 andra människor och försöka få dem att andas in din damm som du försöker att rensa 40 rader snabbare än någon enda av dem. Det blir ganska hektiskt ibland. I det här läget kan du vinna Rankat (vilket är ungefär som utjämning upp), och den högre rank du är, desto hårdare konkurrensen blir.

Tips

 • Öva verkligen gör perfekt, eller ganska bra.
 • Följande kontroll layout rekommenderas:
  Down: mjuk droppe
  Z och X: Rotera medurs och moturs
  C: HOLD
 • Du kan köpa små handhållna Tetris spel på någon galleria eller butik, oftast de är svart och vit grafik, men ändå gör underverk för on-the-go praktiken.
 • Om du har problem med t-spins, försöka identifiera mönster i matrisen som kan leda till ett enkelt upplägg-alla spelar olika, men för mig det handlar om mönster. När du kan identifiera dem i ditt nuvarande spel det blir lättare att integrera dem i ditt framtida spel.
 • Om du börjar drömma om Tetris och se hur olika saker på gatan passar ihop efter att ha spelat ett tag, oroa dig inte, du är inte galen, det händer varje seriös Tetris spelare. Oftast bara cirka 3 gånger om, och det är faktiskt ganska kul! Det är bara din hjärna justering till det.
 • Även om bitarna faller ner hela tiden och hela stapeln rör sig nedåt för att fylla i eventuella tomma utrymmen, det finns ingen verklig gravitation i Tetris. Ibland kan du märka en Mino (litet torg) flytande i luften, utan några stycken runt det, vilket oftast resulterar från att cleara en linje på ett mycket märkligt sätt. Du kan ibland utnyttja detta för att göra vissa saker. Detta är inte ett tekniskt fel, bara den specifika algoritm som Tetris använder.
 • Ta reda på vilken typ av Tetris du vill spela. Tetris har många versioner och varianter. Här är några fria möjligheter:
  • : Detta är en bra plats att spela på, nybörjare eller mellanliggande, pro, eller legend. Det har spöke bitar, hårda (instant) droppe, anpassade bitar och spöken, olika spellägen, en leaderboard, väntkön, anpassningsbara kontroller och även i realtid multiplayer. Multiplayer är idag en 5-Player Sprint-läge och en 2-spelare Battle Mode.
  • Spela tetris: En mer old-school version av Tetris, det har inte en väntkön, inte dela ut poäng för T-Spins och är lite svårare i kontrollerna, se, eftersom de tar mer tid att registrera sig, liksom som det faktum att de inte är anpassade. Single player bara.
  • : Det är precis som Play Tetris, bara med en större skärm.
 • I början, inte använda Ghost Pieces (stänga av dem) eller väntkön (bara inte trycker på knappen). Det kommer att bli vansinnigt svårt, men gör det. Ganska snart kommer du börja gilla spelet och hur lätt det har blivit. Istället för att förlora på nivå 3 kan du förlora på 6 och sedan 8, sedan 10. Om du får till nivå 5 utan Ghost eller Hold och sedan Ghost på och börja använda Hold.
 • Du kanske får lust att organisera ditt rum. Med alla medel, gör det! Det är god praxis, och det kommer att göra för snyggt levnadsvillkor.

Varningar

 • Tetris kan vara beroendeframkallande.