Wku

Hur du skyddar dig från sony DRM rootkit malware

Sony började experimentera i november 2005 med nya Digital Rights Management (DRM) programvara på sina musik-CD. Samtidigt skapades för att förhindra piratkopiering av musik de säljer, verkar programmet ha oavsiktliga negativa konsekvenser för dem vars datorer den är installerad i. Sony installerar ett system-nivå program som effektivt döljer alla filnamn från användaren med specifika filnamn. Dessa filer som fortfarande finns kvar på systemet och kan köra normalt, men varje omnämnande av deras närvaro på systemet är dold från användaren. Detta kan tillåta författare av skadlig programvara för att använda Sonys DRM-program för att dölja sina trojanska hästar på din dator.

Steg

Hur du skyddar dig från sony DRM rootkit malware. När du infogar en sony i datorn, inte accepterar Sony licensavtalet för slutanvändare (EULA).
Hur du skyddar dig från sony DRM rootkit malware. När du infogar en sony i datorn, inte accepterar Sony licensavtalet för slutanvändare (EULA).
 1. 1
  Inaktivera autorun på din Windows-dator. Detta sätt att programvaran inte kan laddas automatiskt till din dator när du sätter i en Sony DRM aktiverat ljudskiva eller tillämpning.
 2. 2
  När du infogar en sony i datorn, inte accepterar Sony licensavtalet för slutanvändare (EULA). Acceptera denna långa dokument i juridisk text i praktiken innebär att du ger tillstånd för Sony att installera program på din dator. Gör inte.
 3. 3
  Kopiera musiken till din dator om du så önskar. Eftersom dessa skivor är utformade för att avsiktligt dölja filer från Windows, kan du behöva specialiserad rippning programvara. Rippa program som Exact Audio Copy (se externa länkar) kan läsa dessa filer om du har stängt av autorun och funktionshindrade spionprogram installation.
 4. 4
  Om du redan har problem, läs hur du tar bort dolda skadliga program förknippade med sony drm
 5. 5
  Sony har släppt en patch som svar på kritiken. I teorin tar bort plåstret för cloaking-rootkit aspekter av deras programvara, men lämnar DRM (som förhindrar kopiering av musiken) på plats men nu synliga igen. Se Varningar för oro plåstret, och externa länkar (nedan) för att ladda ner den om du väljer.

Tips

 • Tekniska nybörjare kan garantera säkerheten genom att inte placera några nya skivor distribueras av Sony eller BMG i din dator tills problemet är löst.
 • Skivor med Sonys DRM kan inte officiellt kallas cd-skivor, eftersom de bryter mot den ursprungliga "Red Book" standard tagits fram av Sony och Philips i juni 1980. De kan lätt upptäckas eftersom de fall som inte kommer att innehålla den välbekanta "Compact Disc"-logotypen.
 • Skapa en fil med namnet $ sys $ på din dator, om filen försvinner du förmodligen redan infekterade med Rootkit.
 • Microsoft är också kommer ut med ett rootkit fix i deras Microsoft Antispyware Beta (Windows Defender). Du kan också ladda ner program för att åtgärda problemet. (Ref: http://blogs.technet.com/antimalware/archive/2005/11/12/414299.aspx ).

Varningar

 • Omfattande farhågor har uttryckts om plåstret Sony har släppt som svar på kritik av deras DRM. Även om det tar bort cloaking och teoretiskt minskar risken för trojanska hästar gömmer sig på datorn, tar det inte bort DRM, och vissa tror att det installerar andra nya filer på din dator. Helst undvika att få DRM-programvara installerad på datorn i första hand, men om du redan har det, måste du bestämma om det är värt risken att installera fler dåliga Sony mjukvara. Läs Hur tar man bort dolda skadliga program förknippade med sony DRM för mer info.
 • Sedan den här artikeln skrevs, har Sony meddelat att de kommer att påminna skivor med XCP programvaran. Detaljer om denna återkallelse har ännu inte meddelats.