Wku

Hur du använder Senuti


Senuti är ett Mac-program för att överföra låtar, spellistor eller videoklipp från din iPod tillbaka till datorn. Detta är användbart eftersom du kan frigöra utrymme i ditt iTunes-bibliotek eller låtar transport till en ny dator med din iPod.

Steg

Hur du använder Senuti. Kontrollera att du har.
Hur du använder Senuti. Kontrollera att du har.
 1. 1
  Hämta. Den senaste versionen fungerar endast på Mac OS X 10.4 eller högre och är en 30 dagars testversion. (Om du letar efter ett freeware app som gör samma sak kolla.)
 2. 2
  Installera Senuti. Dra Senuti programmet till mappen Program. Dra Senuti in din docka eller spara en kopia på skrivbordet om du vill. Mata ut Senuti skivavbilden och rensa din nedladdning mapp.
 3. 3
  Kontrollera att du har.
 4. 4
  Öppna iTunes.
 5. 5
  Anslut din iPod till din dator.
 6. 6
  I ipod fönstret i iTunes, ställ din iPod till "manuellt hantera musik och video" i iTunes.
 7. 7
  Öppna Senuti. Låtar med en anteckning eller prick bredvid dem är redan i iTunes. Men om du bytt låtinformationen separat i iTunes-biblioteket eller din iPod, kommer det tror samma låt är två olika listor.
 8. 8
  Gå till "Inställningar" och sedan "kopiera" i Senuti. Välj mappen iTunes Music som "Spara" för kopierad musik. Annars två exemplar kommer att skapas för varje låt. (Detta tar upp onödigt utrymme på hårddisken.)
 9. 9
  Markera låtar (håll ner kommando-tangenten / shift och klicka på dem eller tryck på kommando-tangenten-a för att markera allt) och dra dem till texten "iTunes". Du kan också dra och släppa spellistor från din iPod i "iTunes".
 10. 10
  Se alla låtar ser normalt och att det inte finns några dubbla kopior.

Tips

 • Senuti fungerar för video och podcasts också.
 • Besök hemsidan och klicka på "Support" för mer information om användning Senuti.

Varningar

 • Låtar kan utgå från din iPod om den är inställd på att automatiskt synkronisera med iTunes. Se till att ställa in din iPod för att manuellt synkronisera eller sätta den i disk-läge.
 • iTunes kommer att skapa en dubbel kopia av låtar du överför om du inte sparar dem i mappen iTunes Music.

Saker du behöver

 • iTunes
 • iPod
 • Senuti