Wku

Hur du använder Gmail Prioriterad inkorg

Prioriterad inkorg är en ny funktion i Gmail som finner meddelandena av betydelse och sorterar dem för dig, för att förhindra att e överbelastning. Det gör detta genom att basera vikten på de e-postmeddelanden du läsa och svara på. Här är hur du börjar använda det i ditt Gmail-konto.

Steg

Hur du använder Gmail Prioriterad inkorg. Hålla pekaren över inkorgen i menyn finns på vänster sida av din gmail skärmen.
Hur du använder Gmail Prioriterad inkorg. Hålla pekaren över inkorgen i menyn finns på vänster sida av din gmail skärmen.
 1. 1
  Hålla pekaren över inkorgen i menyn finns på vänster sida av din gmail skärmen. Klicka på den sida pilen och välj Prioriterad inkorg
 2. 2
  Vänta medan gmail aktiverar Prioriterad inkorg. Detta bör inte ta lång tid.
  • Du kommer nu att se till att din inkorg ser lite annorlunda:
   • Viktigt och oläst listas nu först.
   • Stjärnmärkta objekt nu bringas i överensstämmelse som nästa prioritet.
   • Alla andra e-postmeddelanden visas efter stjärnmärkta mail.
  • Om du inte vill se de verkliga e-post, kan du komprimera varje uppsättning rubriker med hjälp av små svarta pilar placerade i varje rubrik. Slutresultatet kommer att visas mycket snyggt.
 3. 3
  Träna din prioritet inkorg. Du kan rätta till misstag Gmail gör att belysa eller degradera vikten av din e-post genom att trycka in flikarna och stjärnor i början av varje e-linje som representerar ökad eller sänka email betydelse. På detta sätt Prioriterad inkorg lär sig snabbt dina preferenser.
 4. 4
  Anpassa Prioriterad inkorg. Du kan skräddarsy Prioriterad inkorg som följer:
  • Klicka på rubrikerna, eller gå till "Inställningar". En rullgardinsmeny visas så att du kan lägga till eller ändra ett antal saker, bland annat etiketter, vikt status, antalet visade e-post, gömmer när den är tom, borttagning av sektionen och andra alternativ.
 5. 5
  Byt tillbaka till de sätt saker brukade vara. Om du upptäcker att du inte gillar att använda Prioriterad inkorg, helt enkelt ändra tillbaka. Gör detta genom att välja gamla inkorg typ i Inställningar

Tips

 • Använd Gmail filtren för att markera betydelsen av vissa e-postmeddelanden. Välj "Alltid markera det som viktigt" när du har ställt in filtret.
 • När ett e-postmeddelande från Prioriterad inkorg har läst, kommer det sjunka ner till "Everything Else". Star det om du fortfarande behöver det för att förbli synliga.

Problem

 • Detta fungerar bäst om du bara använda webbgränssnittet för Gmail. Om du växla fram och tillbaka mellan webben och IMAP / POP det kan bli problem. Gmail skapar en ny "viktig"-mappen och IMAP e-post visar upp både viktiga och i inkorgen. Märkning dem läsa och / eller ta bort dem från inkorgen fortfarande lämnar dem i viktiga mappen. Detta är uppenbarligen en konflikt mellan de taggar Google använder och mappar som en IMAP-klient använder för att emulera en tagg.

Saker du behöver

 • Gmail-konto