Wku

Hur dela musik mellan två datorer med hem andel

Hemmadelning är ett iTunes-stödda program som låter dig dela musik mellan flera datorer på samma nätverk.

Har du någonsin velat ha samma uppsättning av musik på två av dina datorer? Har du någonsin tänkt att det enda sättet att göra detta var att överföra din musik via USB-enhet, CDS, eller DVD-skivor? Nåväl nu iTunes har ett nytt relativt enkelt sätt att dela musik. Hemmadelning är ett program i iTunes som låter dig lyssna på musik från ett bibliotek på en annan dator i samma nätverk. Det kostar inte pengar eller ens ta upp mycket tid. Följ bara dessa instruktioner och snart du kan dela musik lätt mellan två eller flera datorer.

Svårighetsgrad: Lätt. Vem som helst med åtminstone den grundläggande datorkunskap ska kunna göra detta.

Steg

Hur dela musik mellan två datorer med hem andel. Öppna iTunes och klicka på iTunes fliken i övre högra hörnet.
Hur dela musik mellan två datorer med hem andel. Öppna iTunes och klicka på iTunes fliken i övre högra hörnet.
 1. 1
  Öppna iTunes och klicka på iTunes fliken i övre högra hörnet. Klicka sedan på knappen Inställningar.
 2. 2
  När preferenser rutan dyker upp, klicka på fliken Delning och markera rutan som säger "leta efter delade bibliotek", "dela mitt bibliotek i det lokala nätverket," och "dela hela biblioteket". När du är klar klickar du på OK.
  • Om du inte vill dela all din musik, klicka på "Share valda spellistor."
  • För att skydda den musik du dela via Hemmadelning kan du välja "Kräv lösenord" alternativet så att deltagarna i Hemmadelning måste känna till lösenordet för att få åtkomst. Klicka på OK när du är klar.
 3. 3
  Öppna båda datorernas iTunes och klicka på fliken längst upp på skärmen som säger "avancerat" och sedan scrolla ner och klicka på "turn på Hemmadelning."
 4. 4
  Skriv in ditt användarnamn och lösenord du registrerat ditt konto på iTunes Store i på båda datorerna du Hemmadelning mellan. Tryck "Skapa Hemmadelning" när du är klar. iTunes kommer att be dig bekräfta ditt beslut.
 5. 5
  Under en flik som säger "delad" på vänster sida av iTunes-fönstret, bör de tillgängliga bibliotek visas. En delad musik ikon med en triangel kan visas om flera delade biblioteket existerar. Klicka bara på denna ikon för att visa alla bibliotek i ditt nätverk.
 6. 6
  Dra musik från den nyligen tillgängliga biblioteket till ditt eget bibliotek. Detta kan vara lättare om du använder två iTunes fönster. Du kan inte dra hela spellistor till ditt bibliotek men du kan välja en låt eller flera låtar för att dela.
 7. 7
  Att stänga Hemmadelning off helt enkelt gå tillbaka till en flik som heter "avancerad" och valde "stäng av Hemmadelning."

Tips / innan du börjar

 • Se till att båda datorerna är nära till hands. Du kan bara ställa in Hemmadelning genom att fysiskt arbeta på varje berörd dator och genom att ha dessa datorer i samma nätverk. Försök att använda ditt eget nätverk hemma för att inrätta detta program eftersom vissa college nät eller kaffe nät butiken inte kan tillåta Hemmadelning.
 • Känna till lösenordet och logga in för ditt iTunes Store-konto
 • Har båda datorerna öppna och hänvisa fram och tillbaka mellan dem för att ställa in Hemmadelning.
 • Att ändra vad namnet ditt bibliotek visas för andra som går på fliken Inställningar igen och sedan till fliken "Allmänt" och skriv in ett nytt namn i fältet som säger "Library Name." Klicka på OK.

Varningar

 • Du kan endast Home Dela med upp till fem andra datorer.
 • Kontrollera att ditt nätverk kan du dela musik.

Saker du behöver

 • Två eller flera datorer att dela musik mellan
 • Tillgång till ditt nätverk, användarnamn och lösenord
 • iTunes