Wku

Hur att upprätthålla en lyckad graviditet blogg

Graviditet är en viktig och spännande tid i varje kvinnas liv. Vissa kvinnor börjar skriva under graviditeten för att antingen reflektera över erfarenheter för egen vinning eller för att tillhandahålla information till andra som går igenom samma sak. Graviditet bloggar är mycket populära och lästa av en stor publik. Att ha en egen graviditet blogg kan hjälpa dig att kanalisera din upphetsning, ångest, och planering i ett kreativt utlopp, och också vara ett sätt att dela dina erfarenheter med familj och vänner. Oavsett din målgrupp, det finns flera viktiga steg varje graviditet bloggare bör följa för att göra deras strävan lyckas.

Steg

Hur att upprätthålla en lyckad graviditet blogg. Bestäm om bloggen är för personlig eller allmän visning.
Hur att upprätthålla en lyckad graviditet blogg. Bestäm om bloggen är för personlig eller allmän visning.
 1. 1
  Bestäm om bloggen är för personlig eller allmän visning. Detta kommer att avgöra om du gör bloggen offentlig och sökbar av sökmotorer som Google, Yahoo och Bing.
  • Om du väljer att hålla bloggen för vänner och familj, kan du välja att lösenordsskydda den. På så sätt kan du lägga upp mer personlig information eller privat information utan hela världen som har tillgång till den.
 2. 2
  Bläddra andra graviditet bloggar och ta del av de funktioner som du gillar bäst. Ta dig tid att titta på andra graviditet bloggar och skriva ner vad de flesta tilltalar dig. Dessa är de saker som du kanske vill införliva i din egen blogg.
  • Titta på, längd och innehåll tjänster, användningen av bilder och videoklipp, länkar till andra webbplatser och bloggar.
  • Tänk vilken typ av arbete som lockar anhängare och kommentarer, om det är något du är intresserad av att införliva i din blogg.
  • Var uppmärksam på de olika presentation stilar (mallar) som graviditet bloggar du gillar har använt. Detta inkluderar notera färgerna, kallas layouter, teckensnitt och eventuella tilläggsfunktioner widgets.
  • Observera användningen av titlar och taggar. Titlar är mycket användbara meddelanden för läsarna, tydliggöra vad varje inlägg kommer att handla om. Välja tilltalande eller uppseendeväckande titlar för dina inlägg kan öka din trafik och göra dig mer synlig i sökresultaten. Tags, å andra sidan, är inte alltid synliga (det är något du kan välja när du designar din blogg), men de kan hjälpa sökare att hitta ämnen som adress den information de letar efter. Allt detta kommer att ge dig en bra känsla för vad du gillar och inte gillar, vad du gör eller inte vill efterlikna, och vad som verkar vara populärt med läsarna.
 3. 3
  Välj blogg värd eller plattform.
  • Sajter som Wordpress.com, LiveJournal.com och Blogger.com erbjuder gratis bloggar plattformar till registrerade kontoinnehavare. Eftersom de är fria, de är också begränsade i stilar och flexibilitet sidan ställa upp, men det finns fortfarande många alternativ och modeller att välja mellan.
  • För de flesta bloggare som kommer främst att använda sin blogg för att hålla familj och vänner uppdaterade om graviditet och förlossning, får en fri plats att vara en mer hanterbar alternativ.
  • Om du väljer att betala för extra funktioner och flexibilitet, vara säker på att du vet hur du skapar innehåll genom att åtminstone grunderna i webbdesign.
 4. 4
  Ta dig tid att lära sig att använda bloggen verktyg väl. När du först startar din blogg, vill du inte spendera en timme på varje inlägg att försöka lista ut hur man infogar en hyperlänk, lämpligt att använda taggar, få en widget till, eller lägga till en bild.
  • Läsa set-up instruktioner och hur-guider postat av de flesta blogg servrar kan spara mycket tid och frustration. Veta dessa färdigheter förskott kommer också att hjälpa din blogg ser polerad och modern från dag ett.
 5. 5
  Gör ett personligt engagemang när det gäller antal och typ av tjänst du planerar att publicera varje vecka.
  • Undvik alltför ambitiösa mål för att publicera varje dag tills du få lite erfarenhet blogga.
  • Mest aktiva bloggar genomsnitt ett par inlägg i veckan. För graviditet bloggare, kommer detta antal tjänster kan typiskt för dig att dela höjdpunkterna i dina bästa och värsta stunder av varje vecka. Andra utmärkta bloggar har bara ett inlägg per vecka.
  • Om din graviditet blogg är inriktad mot en större publik, försöka blanda upp stilen av tjänster så att varje vecka har en personlig reflektion pjäs, en länk till en intressant nyhetsartikel eller händelse, en bild eller video relaterade inlägg, och andra variationer i innehållet att hålla läsarna kommer till platsen, liksom att ta över trafiken.
  • Om din blogg är för ett mer personligt syfte, en solid inlägg per vecka kan vara tillräckligt för att hålla dina tittare nöjda. Variation är också ett bra tips för personliga graviditet bloggar så att läsarna inte känner varje vecka är mer av samma sak, dock.
 6. 6
  Låt familj och vänner vet om bloggen. Publicera och marknadsföra dina ansträngningar så att de människor du bryr dig om eller din målgrupp är medveten om dina ansträngningar och vet hur man kommer åt din blogg.
  • Om du har en närvaro på Facebook, Myspace, eller en profil på en annan nätgemenskap, publicera ett tillkännagivande av din nya blogg och skicka ut påminnelser eller uppdateringar då och då för att låta dem veta om nya inlägg eller ämnen.
  • Också sprida ordet via e-post, samtal snabba anteckningar, texter eller telefon för att bara låta folk veta vad du försöker göra och hur de kan stödja dina ansträngningar eller hålla dig informerad om din graviditet.
 7. 7
  Använd foton, länkar, videor och andra multimedia. Det är svårt att överdriva hur viktiga grafik och länkat material är till framgång för en graviditet blogg.
  • Inte bara kan foton och videoklipp visuellt intresse för din blogg, kan de också hjälpa locka nya läsare, generera samtal, och få din blogg märkt.
  • Försök lägga månatliga bilder på din växande mage för att spåra din mage storlek. Sätt upp ultraljud för att dela ditt barns utveckling.
  • Ladda upp YouTube-videor som talar om graviditet frågor (i koncisa och underhållande sätt, förstås!), Och dra nytta av gratis digitala foton och konstverk som detalj tillväxten av en baby av trimestern eller vikten av en hälsosam kost (bara se till att citerar äran för de gratis bilder).
 8. 8
  Undvik långa berättelser, kutera ord och röriga detaljer. Bloggar med långa, djupgående berättelser kan avskräcka tillfälliga läsare eller göra ens vänner och familj tycker att bloggen är för tidskrävande att följa. Håll inlägg relativt kort utom i särskilda fall, och bryta långa stycken i korta grupper på en till tre meningar. Stora block av text är oattraktiv för många läsare, och är visuellt mer skrämmande än korta, hanterbara bitar.
  • Undvik förbannelse uttrycker och vulgärt språk som en allmän regel. På några blogg arenor, kan oanständigt eller vuxna språket flaggas och avlägsnas av webbplatsens producent, och andra användare kan lämna in klagomål lobbying för att få din blogg stängas tills språket ändras eller tas bort. Dessutom kan webbplatser med olämpligt språk stänga många casual läsare och hålla din blogg från han nominerades till större synlighet på webbplatser som Wordpress.com. Det är bra att vara rolig om din graviditet, bara försöka att göra detta utan att vara stötande.
  • Stökigt detaljer är ett faktum av graviditeten. Bara vara säker på att din roliga berättelse om kissar lite när du nyser inte passera linjen till detaljerade beskrivningar av de röriga och ofta oattraktiva sidan av graviditeten om du inte har en väldigt målgrupp som kommer att känna empati med dina berättelser. Om din blogg publik innehåller dina manliga arbetskamrater eller bekanta grannskapet, vara säker på att du kommer att vara bekväm att se dem personligen efter att ha publicerat personligt innehåll på din graviditet blogg.
 9. 9
  Följ andra graviditet bloggar och låt dem veta om din blogg. Om du bloggar för allmänheten i tillägg till din familj och vänner, vara säker på att engagera sig i graviditeten blogg community.
  • Läs andra graviditet bloggar och göra genomtänkta synpunkter, länk till dem i dina berättelser och Blogroll, prata med de andra bloggare om sina bloggar och din nya blogg, och artigt och nonchalant sprida ordet om din blogg till dem. Att bli medlem i nätverket av graviditeten bloggare kan bidra till att generera intresse för din blogg och kan ge dig ny trafik. Men tänk på att inte driva din blogg utan också bidra till deras, eftersom detta är hur bloggandet fungerar - du ger så mycket som du får.
  • Hålla koll på vad andra skriver kan också hjälpa dig uppmärksam på relevanta ämnen att inkludera på din egen blogg. Läser andra författare arbete kan hålla dig inspireras och erbjuder variation och ytterligare information för dina mest ivrig läsare.

Tips

 • Inlägg omröstningar, frågesporter, frågor, skämt och andra interaktiva eller underhållande innehåll på bloggen - dina läsare kan njuta av möjligheten att interagera.

Varningar

 • Som med de flesta online-profiler och arenor publicering, undvik att publicera personlig information som skulle göra det möjligt för läsaren att hitta ut ditt telefonnummer, adress, arbetsplats, eller identifierande information. Detta kommer att hålla dig och din familj säkrare.
 • Oroa dig inte om bloggen blir för mycket att hantera, särskilt sent i graviditeten. Saker och ting blir mer hektiskt och upptagen som förfallodag närmar sig, så om behöver vara, bara ta en paus. Du kan alltid starta upp igen efter det att barnet är fött genom att publicera några nyfödda bilder.

Saker du behöver

 • Blogg värd
 • Tillgång till Internet
 • Digitalkamera