Wku

Hur att sluta spela videospel

Har videospel skadas irreversibelt ditt liv? Tycker du andra aktiviteter allt tråkigt? Video gaming är en mycket svår vana att bryta. Kom igång nu! Människan kan överleva utan video gaming. Allt vi behöver är mat, husrum, sömn och vatten.

Steg

Hur att sluta spela videospel. Bedöm själv, din historia av spel och varför du vill sluta.
Hur att sluta spela videospel. Bedöm själv, din historia av spel och varför du vill sluta.
 1. 1
  Bedöm själv, din historia av spel och varför du vill sluta.
 2. 2
  Anteckna hur länge du spelar varje dag. Då avbröt en timme varje dag. Denna typ av gradvis sänkning kommer att hjälpa din kropp anpassa sig.
 3. 3
  Berätta för dina föräldrar att påminna dig om att stänga av den vid en viss tidpunkt. Se till att du stänger av den vid den angivna tidpunkten. Oavsett vilken kontrollpunkt du behöver för att nå, även om det är online eller om det blir du förbjuden.
 4. 4
  Om steg 3 inte fungerar, ladda ner enkel programvara som kommer att tvinga datorn att stängas av vid en angiven tidpunkt: [inga trojaner / virus / adware] http://www.konradp.com/products/auto_shutdown/download/autoshutdown. exe
 5. 5
  Nu ställa in tiden med kraften avstängning alternativet till 2 timmar mindre att vad du gjorde på din föregående dag. När datorn stängs av, koppla bort musen och tangentbordet.
 6. 6
  Vara mycket strikt, och tänka på alla de skäl du vill avsluta spel för.
 7. 7
  När du stoppar något du älskar, kommer det göra ont. Du bör vara strikt ändå: endast ett par timmar på helgerna, när du är klar dina sysslor.
 8. 8
  Om du är en hardcore gamer som är aktiv på forum / offentlig chatt, sedan göra en tråd om du sluta - Gör det offentligt. Detta kommer att göra din beslutsamhet starkare.
 9. 9
  Om du känner att du har en allvarlig böjelse, och du kommer inte att kunna överleva utan spel, ta ett djupt andetag och tänker för dig själv: "Jag kontrollerar den här kroppen och ingen kan få mig att göra vad de vill, oavsett vad". På så sätt kommer du att känna att du har mer kontroll.
 10. 10
  Försök be någon att dölja dina spel från dig för några timmar och så småningom gå upp till ett par dagar, veckor, månader osv.
 11. 11
  Om det finns några som du inte använder längre, ge dem till någon av dina yngre släktingar eller donera dem.
 12. 12
  Försök att göra andra saker för att få dig att tänka på spel. Några exempel läser, sportar, hjälpa till hemma, etc.
 13. 13
  Aldrig försöka smyga in på tv-spel, eftersom detta kommer att göra som du vill spela mer och mer och mer. Du kommer oundvikligen att bli upptäckta.
 14. 14
  Tänk på andra saker. Om du känner att du verkligen verkligen måste spela, kanalisera din leka energi till ett idrottsevenemang.
 15. 15
  Försök inte att förlänga din speltid. Saker du bör undvika är "Kan jag få spela fem minuter", "Jag måste avsluta detta eller det kommer inte att spara", och "jag är mitt i något". Videospel är inte längre dagens höjdpunkt. Du har bättre saker du hellre vill göra, som att läsa, en sport, eller annan aktivitet som är hälsosamt för din kropp och själ.

Tips

 • Organisera dina grejer.
 • Försök att studera hårdare och hålla en tidsplan.
 • Träning och motion, äta frukt och hålla sig frisk.
 • Du behöver inte ge upp dem helt. Bara strikt begränsa hur länge du spelar
 • Vet dina gränser och inte försöka göra så mycket på kort tid.
 • För att distrahera dig från tv-spel, få några bra brädspel, exempelvis Monopol, Scrabble, etc.
 • Drick vatten och vila ögonen ofta.
 • Förstå att du kan överleva utan videospel.
 • Läs en bok.
 • När du känner att suget att spela, motstå det genom att ockupera händerna med något annat.
 • Gå ut till köpcentret eller en kompis.
 • Undvik helst att göra med spel, även något så enkelt som att söka på internet för spel recensioner eller forum.

Varningar

 • Vanligtvis finns det inget behov av att stoppa spel helt och hållet, bara kontrollera den.
 • Om dina ögon börjar göra ont, sluta spela.
 • Programvaran stoppar alla program pågår, osparade information [viktiga dokument, inte bara spel] få stängt, inklusive nedladdningar.
 • Det kommer att fungera om du visa lite självdisciplin.
 • Programvaran kan hindra dig från att göra riktiga arbete du behöver på din dator så det är en bra idé att bara använda det som din sista utväg.
 • Inte någonsin bo på videospel för länge utan paus. Datorskärmar kan orsaka ansträngda ögon under långa perioder, vilket kan skada din syn. Det kan också göra mycket ohälsosamma saker till din ämnesomsättning och kroppshållning.