Wku

Hur att reparera en repad eller finger tryckt skärmen

Här är ett enkelt sätt att fixa en kladdig eller repig skärm. Det är nödvändigt att ha en ren display yta innan scratch reparation.

Steg

Hur att reparera en repad eller finger tryckt skärmen. Torka försiktigt av bildskärmen med cirkelrörelser medan datorn eller TV: n är avstängd.
Hur att reparera en repad eller finger tryckt skärmen. Torka försiktigt av bildskärmen med cirkelrörelser medan datorn eller TV: n är avstängd.

Rengöring fläckar och andra restprodukter

 • Om du har repor, undvik att gnugga rester i dem under rengöring.
 • Använd aldrig slipande lösningar
 • Använd aldrig andra lösningsmedel än vatten på skärmar med ARAG beläggning / film.
 1. 1
  Ta en mjuk trasa och fukta ett hörn. (Använd inte kranvatten, eftersom det kan lämna en deposition eller strimmor från mineralinnehållet - använd avjoniserat vatten i stället!)
 2. 2
  Torka försiktigt av bildskärmen med cirkelrörelser medan datorn eller TV: n är avstängd.
 3. 3
  Torka det upp och ner riktning över skärmen.
 4. 4
  Använd den torra sidan av duken för att torka den i cirkelrörelser.
 5. 5
  Upprepa om nödvändigt.

Fina repor i ARAG beläggning (mest CRT och alla LCD)

 • Windex, Brasso, eller någon annan lösning, som innehåller ammoniak, eller något annat lösningsmedel innefattande aceton, skadar ARAG (anti reflekterande, anti glare) beläggningar eller filmer.
 • Använd aldrig slipande eller lösningar som innehåller lösningsmedel på skärmar med ARAG beläggning / film.
 • Några CD / DVD reparation fluider kan användas för att fylla eller släta över små repor eller repor i den plast-liknande första skikt av anti glare filmer. Orsaken är att vissa vätskor innehåller lösningsmedel och / eller slipmedel.
 • Du kan även använda Pledge eller något liknande trä polish: Det kommer att fylla i repor på datorskärmar eller CD-skivor. Det kommer dock att lämna missfärgande fläckar, ofta mer stötande än en skråma. Vaselin har samma effekt, och är mycket svårare att ta bort. Plast modell lim får allvarliga negativa effekter.
 • Skadade ARAG filmer kan skalas av, och nya tillämpas. Arbeta utan ARAG film kommer att minska kontrasten, ändra gamma, och därmed snedvrida bilden av displayen inte justeras för att kompensera.

Repor djupare än beläggning eller icke-överdragen CRT (sällsynt)

 1. 1
  Om tillämpligt, lossna eller skrubba bort, ARAG film. Detta är irreversibel, se till att du kan köpa film ersättare ARAG.
 2. 2
  Fortsätt med vanliga slipteknik (putsning). Glasreparationer hartser kan vara mer effektiva för mycket djupa repor.
 3. 3
  Om tillämpligt, tillämpar ny ARAG film. Kontrollera att den nya filmen är liknande i egenskaper som originalet. Var noga med att kontrollera din gråskala spårning och justera skärmen efter behov för att undvika att färg och luminans distorsion på grund av varierande genomsläpplighet av ny beläggning.

Tips

 • För att avgöra om din skärm har ARAG beläggning, kontrollera lilafärgade reflektioner från glaset. Mest antireflexbeläggning avspegla den höga och låga änden av det synliga ljuset, minskar främst det reflekterade ljuset från mitten av spektrumet. Akta vissa skärmar har en anti statisk beläggning som inte kan identifieras med denna metod.
 • Om du utför detta på en bärbar dator, tippa skärmen bakåt så långt det går så att vattnet inte får på tangentbordet.
 • De bästa trasor att använda är de mjuka gyllene färgade med sicksack kanter.