Wku

Hur att reparera en bärbar dator när du inte har virusskydd

Oroa dig inte, så länge som din hårdvara inte är trasig dina filer kan hämtas utan problem.

I de följande stegen här artikeln kommer att förklara inte bara hur man hämtar dina filer, men göra det på ett säkert sätt så att du vann 't bära alla infekterade filer till en ny installation.

Steg

Hur att reparera en bärbar dator när du inte har virusskydd. Ubuntu är ett gratis Linux-baserat operativsystem som kan användas utan att installera, eftersom det är ett Linux-operativsystem du kommer att upphäva chans att någon av de virus sprids.
Hur att reparera en bärbar dator när du inte har virusskydd. Ubuntu är ett gratis Linux-baserat operativsystem som kan användas utan att installera, eftersom det är ett Linux-operativsystem du kommer att upphäva chans att någon av de virus sprids.
 1. 1
  Ladda ner och bränna en ubuntu LiveCD på följande länk: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
 2. 2
  Ubuntu är ett gratis Linux-baserat operativsystem som kan användas utan att installera, eftersom det är ett Linux-operativsystem du kommer att upphäva chans att någon av de virus sprids.
 3. 3
  Starta från CD och bara säga att du vill prova Ubuntu utan att installera.
 4. 4
  Du kommer att få en skärm ganska lik din vanliga Windows-skärmen. Skillnaden är startknappen visas högst upp på skärmen.
 5. 5
  Anslut fjärrkontrollen lagringsenhet. En extern hårddisk rekommenderas, kommer ett USB-minne eller en MP3-spelare eller något i den stilen också kunna göra susen. Den externa hårddisken är dock oftast större så att du kan lagra mer data.
 6. 6
  Klicka på platser i startmenyn och öppna både hårddisken på den bärbara datorn och den externa hårddisken.
 7. 7
  Bläddra i din hårddisk och söka efter de filer du ändå vill behålla, och kopiera dem till din hårddisk. Vänligen bara kopiera datafiler som bilder, text, kalkylblad, videor, osv inte vill spara de program eftersom virus kan infektera dem.
 8. 8
  När allting säkerhetskopieras måste du ominstallera ditt operativsystem önskemål. Om du gillar Ubuntu kan du även installera Ubuntu nu. Titta på de relaterade artiklar om hur man installerar XP eller Vista. Du kan även installera båda om du vill dual-boot.
 9. 9
  När operativsystemet är installerat, installera ett antivirusprogram. Vissa föredrar Avira! eftersom det är ett bra program, och de erbjuder ett hem versionen gratis.
 10. 10
  Koppla in din fjärrkontroll lagringsenhet och söka efter virus som det fortfarande är möjligt att det finns virus i de filer du säkerhetskopierade. Detta är bara för att vara säker.
 11. 11
  När du kopierar dina data tillbaka till den bärbara datorn, tar sig tid att skapa en fullständig säkerhetskopia. Detta kommer att spara dig timmar av tid och frustration. Det finns flera bra online backup-lösningar, såsom Carbonite eller MyPC Backup.

Tips

 • När du installerar ett operativsystem måste du göra en ren full installation. Detta innebär att du kommer att börja från början.
 • Programvara installerad på din dator kan gå förlorad om inte dess ingår i själva Windows. Du kanske vill kontrollera om programmet namn etc för att installera om innan du installerar om operativsystemet, ett bra ställe att göra detta är programvaran fliken under kontrollpanelen. Bara skriva ner de som du känner som en del av programmen mellan det kan vara värdelös.

Varningar

 • Genom att följa denna guide kommer du att förlora allt på datorn som inte backas upp ordentligt, detta inkluderar drivrutiner så några bitar av hårdvara såsom ljudkort och grafikkort kanske inte fungerar korrekt eller alls efter detta. Om du vet vad du gör går till närmaste IT-butik och förklara situationen. Det kommer att kosta ua hel del pengar, men åtminstone kommer du att vara säker på dess gjort rätt. Gå till en PC-butik efter att du säkerhetskopierat informationen, eftersom de kommer knappast någonsin kommer att säkerhetskopiera filer. Bara säga att du vill att de ska installera om windows och de nödvändiga drivrutinerna.

Saker du behöver

 • En andra dator som du kan använda för att ladda ner och bränna en CD.
 • Ett nytt operativsystem du vill installera, kan detta vara en CD du redan äger, du don 't behöver köpa ett annat fönster kopia om du redan har ett.
 • En extern back-up medium som är stort nog att lagra alla filer som en extern hårddisk eller ett USB-minne. Allt som kan lagra data egentligen. Du kanske även kunna använda en mobiltelefon om den har bluetooth.