Wku

Hur att rensa din Windows XP-dator

Har du startat någonsin upp datorn och undrade varför inte det springa så fort som den var när den var ny? Övertid, tenderar system att växa långsamt. Denna guide kan ge dig rätt uppsättning svar. Förhoppningsvis kommer en steg för steg metod Leab att jämna computing för dig.

Steg

Hur att rensa din Windows XP-dator. Det första steget är alltid att ta bort alla spyware, virus och fel register som kan finnas på din dator.
Hur att rensa din Windows XP-dator. Det första steget är alltid att ta bort alla spyware, virus och fel register som kan finnas på din dator.
 1. 1
  Det första steget är alltid att ta bort alla spyware, virus och fel register som kan finnas på din dator. Detta eftersom de orsakar mest skada, och de kan också hindra de övriga stegen i den här guiden. Om du inte har en skanner spyware virus eller renare, det finns många gratis sådana som kan vara nästan lika effektivt som detaljhandeln sådana, som Ad-Aware ( http://www.lavasoftusa.com/software/adaware ) och AVG Antivirus () och respektive. Men det är alltid klokt att läsa recensioner och köpa produkter, eftersom de kommer med värdefull service support.
 2. 2
  Radera alla dina onödiga filer. Med din hårddisk full eller nästan full, kommer att allvarligt bromsa hastigheten på din dator. Du måste avinstallera alla dina program med Lägg till eller ta bort program på Kontrollpanelen. För allt annat (dokument, bilder och musik) som du vill ta bort, se till att du tömmer papperskorgen efteråt, eller håll nere Shift Delete för att permanent radera filer. Alternativt kan du bränna filer till en disk för att spara en backup.
 3. 3
  Övervaka dina startprogram. Öppna Start-menyn och gå till Kör. Skriv in "msconfig" och tryck på Enter. Gå till fliken Autostart, avmarkera alla program som du tycker är spyware / adware, och tryck på OK. Kör en sökning på alla startprogram som du är osäker på Varning:. Inte avmarkera objekt som tillhör antivirus / antispyware skannrar. Detta kan orsaka en negativ effekt.
 4. 4
  Månatlig kör Diskrensning. Gå till Start / Alla program / Tillbehör / Systemverktyg / Diskrensning. Kör detta verktyg för alla dina enheter för att frigöra eventuell kvarvarande diskutrymme och rensa ut onödiga filer.
 5. 5
  Slutligen kör Diskdefragmenteraren. Hämta i Start / Alla program / Tillbehör / Systemverktyg / Diskdefragmenteraren. Detta flyttar alla dina filer som har delats i bitar närmare varandra så att de kan nås mycket snabbare. Denna process kan ta flera timmar, så det är bäst att lämna det på natten eller när du inte behöver använda datorn.
 6. 6
  Din dator är nu (i en omfattning) ren, men du kan hjälpa dig själv genom att hålla den ren. Kör virus, spionprogram och renare kontroller åtminstone varje vecka, och försöker köra Diskdefragmenteraren och Diskrensning varje månad. Även du kan ladda WinPatrol ( http://www.winpatrol.com/ ) eller liknande säkerhetsprogram som körs i bakgrunden och varnar dig om eventuella skadliga ändringar görs på datorn.
 7. 7
  Du kan också aktivera din brandvägg. Gå till Start / Kontrollpanelen / Windows-brandväggen och aktivera den. Tillåt undantag för program som du känner igen och litar på, och vägrar okända anslutningar. Några alternativa brandväggar finns även tillgängliga såsom den fria upplagan av ZoneAlarm ( http://www.zonealarm.com/ )

Tips

 • Tänk Linux.
 • Du kan spara dig en massa problem om du håller dig borta från tvivelaktiga webbplatser och öppna inte okända programs.They är den främsta orsaken till oroligheterna.
 • Var noga med att använda ett antivirusprogram för att kontrollera alla e-postbilagor som du tar emot. Även om det är från en vän, kan ett virus skickar automatiskt så det kanske inte dem!
 • Kom ihåg, är det bättre att förebygga än att bota, så var försiktig.
 • McAfee SiteAdvisor ( http://www.siteadvisor.com ) kan visa dig vilka webbplatser som är säkra och som är potentiellt farliga. Ändå lönar det sig att vara försiktig.
 • Om du lämnar datorn på hela tiden, schemalägga virusskydd och skannrar spionprogram ska köras under en tid på dagen du aldrig använder datorn. Har det gjort varje dag i stället för varje vecka.

Varningar

 • Ge aldrig din e-postadress eller personliga uppgifter till en webbplats som du inte helt litar på. Det är bara sunt förnuft. Oftare än inte du kommer att få massor av spam och skadliga program.
 • Försök att åter rensa datorn varje månad eller var fjortonde dag. Om du inte gör det, kommer din dator att få mer och mer överbelastade, och det kan vara jobbigt att fixa.