Wku

Hur att rensa alla filer från en dator som kör Windows XP

Torka alla filer från en dators hårddisk skulle effektivt göra den obrukbar, men det är möjligt att ta bort de flesta eller alla onödiga filer.

Steg

Hur att rensa alla filer från en dator som kör Windows XP. Navigera till "min dator" på startmenyn och högerklicka på den enhet som du vill ta bort filerna från.
Hur att rensa alla filer från en dator som kör Windows XP. Navigera till "min dator" på startmenyn och högerklicka på den enhet som du vill ta bort filerna från.
 1. 1

 2. 2
  Navigera till "min dator" på startmenyn och högerklicka på den enhet som du vill ta bort filerna från.
 3. 3
  På rullgardinsmenyn väljer du "format..."
 4. 4
  Ställ filsystemet till NTFS, vilket är en förkortning för New Technology File System. Detta är den nya formateringen standard i Windows och kan hantera driva storlekar upp till sex terabyte (6000 gigabyte).
 5. 5
  Ställ in storleken allokeringsenheten till den högsta möjliga, vilket för stora enheter bör vara 4096 byte.
 6. 6
  Välj "Start" och fortsätt förbi varningen om att hårddisken kommer att raderas.
 7. 7
  Vänta en stund, beroende på storleken på enheten. När det är gjort, kommer den hårddisk / partition sakna filer.

Tips

 • Om du har kopior av din dators operativsystem på skiva, kan du installera helt enkelt systemet. Om du gör det kommer automatiskt att torka av hårddisken.
 • För att permanent ta bort filer måste du använda ett program som skriver över den "tomma" utrymme på hårddisken förstör det ursprungliga innehållet. Den open source program Eraser finns på SourceForge kommer att göra susen.
 • Det finns ingen anledning att formatera enheten innan du kör Eraser eller ett liknande program.
 • Många nyare datorer uppmuntrar att användaren gör säkerhetskopior av all programvara på den när den är köpt. Genom att använda denna kopia kommer att radera alla filer och återställa datorn till sin "nya" tillstånd.
 • Observera filerna faktiskt inte borta tills en annan fil skrivs till samma plats på disken. Tills det händer filerna lätt kan återvinnas med hjälp av verktyg som GetDataBack & PC Inspector File Recovery.

Varningar

 • Använd INTE den här metoden om du inte vet att den enhet du formaterar inte vet> används av datorns operativsystem. Windows XP har ett verktyg för att frigöra utrymme på hårddiskar kallas "Diskrensning". Använd den istället.
 • Var säker på att du har en boot-skiva innan du försöker formatera en enhet som innehåller viktig systemprogramvaran.