Wku

Hur att hitta och köpa en mycket billig bärbar dator


Funderar på att köpa en ny bärbar dator? Här är några tips för dig!

Steg

Hur att hitta och köpa en mycket billig bärbar dator. Räkna ut hur mycket din budget egentligen är.
Hur att hitta och köpa en mycket billig bärbar dator. Räkna ut hur mycket din budget egentligen är.
 1. 1
  Räkna ut hur mycket din budget egentligen är. Vad har du råd? Från ena sidan, är en dator en långsiktig investering och inte en quick fix. Men, från en annan sida, är det sannolikt inte en väldigt lång tid investering - bärbara datorer är ganska svårt att uppgradera och pågå kortare än stationära maskiner.
 2. 2
  Ange dina behov. Vad ska du använda datorn till? Läxor, spel, internet, e-post etc.
 3. 3
  Leta efter tillverkare. Vilket företag vill du köpa från? Den största är Samsung, Dell, HP, Lenovo (tidigare IBM), Toshiba, Apple och Acer. Sony och Fujitsu är populära också.
 4. 4
  Sök upp rabatter och erbjudanden. Om du eller dina föräldrar har ett jobb i ett företag som sysslar med datorer reda på om deras företag får rabatter genom tillverkarna. Många företag får rabatter via Dell, HP, Compaq, Gateway, Apple eftersom de köper en massa datorer och programvara via dessa bolag. Om du är en college student eller high school student, ta reda på om det finns något ekonomiskt stöd eller program som erbjuder datorer till eleverna. (Den bärbara datorn får du inte vara ny, men du kan få det gratis)
 5. 5
  Om du ska gå ut och köpa en från en butik till att du har dina specifikationer nedskrivna. (Håller påträngande säljpersonal på dig)
 6. 6
  Vid bedömningen av en ny bärbar dator, kontrollera hur intensivt fläkten fungerar. Om fläkten går på fullvarv nära hela tiden, efter ett par år måste du rengöra kylflänsen.
 7. 7
  Kolla in och andra tech webbplatser för recensioner på bärbara tillverkare och deras hårdvara.
 8. 8
  Köpa bärbar dator på nätet, oftast är det billigare att köpa och det finns inga påträngande säljpersonal.
 9. 9
  Om batteritiden är inte viktigt för dig (kanske du vill köra bort elnätet) överväga att köpa en begagnad.

Tips

 • och fri / öppen källkod. Det är mycket användarvänliga distributioner. Programvaran är gratis, och det kräver färre hårdvara resurser, i de flesta fall äldre hårdvara är billigare. Om du har äldre hårdvara, är förenlig mindre problem.
 • Om du följer steg 1-7 du får precis vad du behöver.
 • Om du planerar att använda detta för spel se till den bärbara datorn har en hög kort kvalitet video, annars dina spel kommer att vara mycket långsam. Low-end bärbara datorer är i allmänhet inte bra spelautomater av den anledningen, och de kan inte uppgraderas för bättre video som stationära datorer vanligtvis kan.

Varningar

 • Endast köpa mjukvara du behöver.
 • Se till att du tittar på butikens garanti och retur.
 • Överdriv inte söka den bästa möjliga laptop för det billigaste möjliga pris. Efter att investera mycket tid du kan sluta köpa en modell med några dolda problem fabrik konstruktion som är långt inte så bra som det ser ut. Till exempel fanns det modeller i det förflutna där en "snabb" processor orsakade frekvent cut-off på grund av överhettning.

Saker du behöver

 • En fast budget, hålla oss till det.
 • Dina budgeterade pengar.
 • Önskan att köpa en bärbar dator.