Wku

Hur att ersätta din bilvindruta

Denna artikel är publicerad i syfte att utbilda läsaren om de tekniker och principer för anläggningar auto glas och förklara eftermarknaden industrin Bilglas, för att hjälpa läsaren att göra ett välgrundat beslut att välja en kvalitet professionell för att ersätta deras auto glas. Denna artikel är skriven för att förklara processen för eftermarknadsinstallationer auto glas och ska inte användas som ett pedagogiskt verktyg eller att instruera läsaren på vindrutan installationer. Din vindruta är en säkerhetsanordning och bör endast installeras av en behörig fackman. På grund av de många tillverkare och olika modeller av bilar denna bok inte är skriven för att vara en komplett förklaring av fordonsindustrins auto glas teknik.

"Din vindruta är en säkerhetsanordning" "Din vindruta kan rädda ditt liv" av Raymond Clough

Steg

Hur att ersätta din bilvindruta. Skaffa en ny vindruta för din bil.
Hur att ersätta din bilvindruta. Skaffa en ny vindruta för din bil.
 1. 1
  Skaffa en ny vindruta för din bil. Dessa kan köpas ny eller återvunnen från en sabotör gård, i vilket fall kolla vindrutan för chips och sprickor med egna ögon innan du lämnar över några pengar. Om du flyttar den fristående vindrutan i bilen, använder massor av dämpning såsom filtar och täcken för att förhindra skador under transporten. Om den andra sidan kommer att vindrutan inte är redo att montera. Den befintliga uretan pärlan kommer att behöva antingen avlägsnas eller trimmas ner till ungefär 1 mm i djup. Detta är ganska lätt med ett rakblad och en sågning rörelse.
 2. 2
  Ta bort plasten surround sida och topp lister korrekt. Bänd inte klippen som håller dem på, dessa klipp är små plastbitar specifika för fordonet och dess formning. Det sparar tid, men resultatet är att gjutningen måste limmas på ingen ersättare klipp finns till hands. Tid sparas tio minuter eller mer och ca 5€ 0,00 för klippen. De flesta är enkla och helt estetiskt i värde och är bara en tum av plast, som är fäst på vindrutan. De gör ingenting för vindrutan förutom att det ser trevligt. Vissa är extremt komplex med plastclips och klämmor som håller listen ordentligt på vindrutan.
 3. 3
  Skär uretan från utsidan mellan glaset och pinchweld, med användning av en kall kniv. Beroende på begagnade verktyg och erfarenheter, kan detta ta allt från en kvart till en timme. Den uretan som håller vindrutan på plats är flexibel men extremt stark, vilket gör att glaset att röra sig och inte spricka från varje betoning på den under körning.
  • Det stora problemet med denna metod är när den tidigare installationen har placerat glaset nära pinchweld och inte ger tillräcklig plats för bladet att dra den kommer att bryta glaset orsakar splittring. Oftast en eftermarknad glas som har pressats ned för långt till pinchweld lämnar endast 1/8 "eller mindre för det kalla knivbladet för att skära igenom. Detta orsakar att glaset går sönder, glassplitter och göra en enda röra. Ofta glasbitarna kommer att falla ner i defrostermunstycke att blåsas ut senare
  • Klippa vindrutan ut från insidan av fordonet är det enda andra alternativet. Med hjälp av en speciell förlängt handtag rakkniv kniv uretan skärs med en upprepad dragging rörelse. Många installatörer använder kapmaskiner som är snabbare men gör mer skada på metallen på fordonet, repa lacken i pinchweld området är inte ett problem om repan är målad med en pinchweld primer som skall matchas till uretan. Jobbet kan göras med en vass kökskniv, såsom en kockkniv, om du inte har verktygen - men det gör det mycket hårt arbete och kan ta många timmar.
  • Det här är tufft, upp till 1000 psi. Övning är nyckeln, hur mycket tryck att sätta på rakhyveln utan att bryta den. Hur lång tid att göra dina slag så att du inte halkar och skär instrumentbrädan eller huvudet liner. Det tar all praxis men när du inte litar på återkommande kunder du kan göra det snabbt. Den pinchweld har den gamla uretan ca ¼ "tjock mer eller mindre och det måste trimmas ned till 3/16" eller ca 3 mm.
 4. 4
  Förbered pinchweld. Torka bort all synlig smuts med en borste och sedan vanligt vatten. Den gamla uretan måste trimmas ner till ca 3 mm tjock. Använd ett rakblad. Eventuella rostiga områden eller områden med lös / skadad uretan måste tas tillbaka till metallen. Rust problem måste fastställas. Dessa områden av ren metall måste sedan fyllas.
 5. 5
  Förbered glaset med en primer speciellt anpassad till uretanklistret. Syftet med primern är att öppna molekylerna i frittan bandet (det svarta bandet runt omkretsen av vindrutan) detta görs för att förbereda glaset för att acceptera molekylerna i uretan. Om din installatör är bråttom, bryr okunniga eller bara inte om din vindrutan hoppar ut han kommer att hoppa över det här steget. Efter det att glaset är aktiverad, är formstycket fäst vid glaset och uretanen är nästa.
 6. 6
  Applicera uretan med en elektrisk tätningspistol. (Infoga bild) Det bästa för den nya uretan för att hålla sig till är den gamla uretan. (Infoga bild av förorenat pinchweld under listen) Det måste vara ren och fri från smuts, olja eller andra föroreningar. Ett problem installatörer har är vinden blåser damm på pinchweld innan uretanklistret har tillämpats. Denna vind orsakas från inte bara vädret utan andra fordon inklusive stora lastbilar. Jobbet kan göras utan en elektrisk pistol men det är mycket svårare att få en konsekvent pärla, gör läckor troligt.
 7. 7
  Placera vindrutan, försiktigt ovankanten botten och sidor med synen ensam. Vissa fordon har fästblocket för botten av vindrutan för att vila på vissa inte. Rör inte frittan bandet eftersom de oljor och smuts från dina händer kan förorena aktiverat glas och minska effektiviteten av aktivator. Använd handskar, förorenar antingen latex eller nitril för att eliminera från minska...

Varningar

 • Författaren ska ha varken ansvar eller ansvar till någon person eller enhet med hänsyn till eventuell förlust eller skada som orsakats eller påstås vara orsaka direkt eller indirekt av informationen i denna artikel eller av någon information utelämnats från denna bok om ämnet häri.