Wku

Hur att bryta upp med någon du träffat på nätet

Online romantiska relationer är mystiska enheter på den bästa av tider, med tanke på att de är baserade väldigt mycket på det som sägs eller porträtteras genom media snarare än vardagliga verkliga saker märkt, gjort eller sett mellan två personer. Som sådan, det kommer alltid att vara svårt att veta om du verkligen känner den här personen på riktigt, eftersom de bygger en identitet på nätet som tilltalar dem så mycket som det behagar dig.

Men oavsett orsak du har hittat dig själv kär i någon på nätet och som bedriver en relation med dem, om det kommer en tid som du skulle vilja avsluta det, det kan visa sig vara lite av en utmaning att fastställa gränserna och verkar övertygande om slutet av online-lek. Efter allt, när deras lilla chat icon håller glödande grön och deras uppdateringar fortsätter att dyka upp på dina sociala medier sidor, kan det vara en falsk känsla av att fortsätta att vara ansluten och därför svårt att fastställa en slutgiltig. Men för den skull er båda, är det viktigt att hitta ett sätt att bryta upp på nätet som talar tydligt till allt romantiskt är över mellan er båda. Att bryta upp är aldrig roligt, men här är några förslag som kan hjälpa dig att få det sorteras.

Steg

Hur att bryta upp med någon du träffat på nätet. Besluta om det bästa sättet att diskutera detta.
Hur att bryta upp med någon du träffat på nätet. Besluta om det bästa sättet att diskutera detta.
 1. 1
  Besluta om det bästa sättet att diskutera detta. Även om du kan dela intimitet i en mängd olika online-metoder, från Facebook och e-post, forum, ömsesidiga spel och chattar, måste du välja en metod som är både privat och bekväma, liksom den metod som låter dig uttrycka dig bäst. Chatt är nog medel som möjliggör större flexibilitet och omedelbarhet i ett privat sammanhang, även om e-post kan också fungera för dig om du är lite skygg och behöver en buffert mellan dig och deras svar.
 2. 2
  Se till att ni båda har tid att prata med varandra. Det skulle inte vara ett lämpligt tillfälle att säga något om dig eller din online romantiskt intresse är på väg att lämna för arbete, eller att gå till en annan anställning. Fråga dem när det är lämpligt att ha en bra chatt för att möjliggöra er båda att ha tid att kunna prata ut med varandra.
 3. 3
  Starta konversationen. Medan du förmodligen börja kommunicera som du alltid gör, se till att ge intryck av tidigt på att du vill ha en seriös diskussion, så att din online romantiskt intresse inte tro att du är bara chit-chattar som vanligt.
  • Om chattar, säga något i stil med "Hej Meggs, jag måste ha en allvarlig pratstund med dig idag. Jag skulle verkligen uppskatta om vi inte fick all skämtsam som vi brukar göra eftersom jag har något jag måste verkligen säga."
  • Om du gör detta via e-post, kan du hoppa över de förberedelser och bara gå rakt på sak, om än artigt och med omsorg för sina känslor.
 4. 4
  Undvik att vara alltför tillgiven. Använda ömhetsbetygelser, sött ingenting och andra former av visar intimitet och anslutning sannolikt kommer att skada dem som din diskussion utvecklar sig, särskilt när de får veta att du vill bryta upp. Att hålla det neutralt och saknar den vanliga tillgivenhet kommer att fungera som en annan omedelbar varning om att du är både allvarligt och att något är upp.
 5. 5
  Berätta för din online romantiskt intresse som du vill bryta upp. Detta är förmodligen kommer att bli mycket svårt för dig trots att du vet att du har gjort rätt beslut redan, så räkna med att känna sig nervös och berörda för den andra personen. Det är nästan omöjligt att inte göra en besvärlig start på detta, så var snäll mot dig själv. Några förslag på en strategi inkluderar:
  • Börja med att förklara dina känslor om där förhållandet är på väg och prata om saker som har förändrats för dig.
  • Undvik att säga något eller menar om dem och undvika att insinuera att bryta upp är deras fel.
  • Det är bäst att hålla diskussionen neutral och enkel som möjligt och förklara att du har förändrats, och att vad andra faktiska motiv eller skäl som har fört dig till detta beslut är grunden för en önskan om att avsluta din online-romantik.
 6. 6
  Var tydlig och omtänksam mot sina känslor, men också stå upp för dig själv, så att den personen lämnas utan tvivel eller förvirring om ditt resonemang. Till exempel:
  • Sandy: Bobby, har jag avslutat mina studier - de som jag tillbringade så mycket tid klagar till dig om all denna tid - och några riktigt otroliga möjligheter har kommit upp. Jag har blivit erbjuden ett jobb i Madagaskar med marina befolkningsundersökningar och jag är verkligen glad över det. Och jag är verkligen tacksam för alla era stödjande samtal genom mitt sista hårda år av studier - du har varit en riktigt bra vän till mig. Och även om det är verkligen svårt för mig att säga detta eftersom du är en sådan fantastisk person, jag har inte något annat val än att berätta sanningen. Jag har vuxit att inse att jag inte kan hålla låtsas att vi är romantiskt involverade. För en sak, jag går bort för att starta en ny karriär och jag bara inte känner för det är rätt tid i mitt liv att fokusera på en nära relation just nu.
  • Bobby: Sandy, vad är det du säger? Vi kan fortfarande hålla kontakten i Madagaskar! Jag tycker det är bra att du fick jobbet, jag är så stolt över dig. Och du vet att jag älskar dig för alltid.
  • Sandy: Bobby! Jag vet att du bryr dig om mig men det är bara det. Jag kan inte engagera sig i en romantisk relation just nu. Saker har förändrats på ett dramatiskt sätt för mig under de senaste veckorna, och mitt liv är på väg att ta en helt ny riktning. Och som en del av det, jag vill inte sitta på nätet chattar hela tiden längre. Jag vet att denna nyhet kan tyckas riktigt plötsligt till dig men jag har tänkt igenom det ett tag nu och jag skulle snarare säga detta rakt och sanningsenligt än låtsas saker var okej och sedan bara försvinna.
   • Och så vidare. Bobby kommer sannolikt att fortsätta att vara upprörd och eventuellt vädjande eller ens stänga av chatten i en huff men Sandy måste förbli starkt och hålla med henne tankegång så att Bobby får slutligen de artiga meddelanden hon skickar om slutgiltighet deras online romantik.
 7. 7
  Vara förstående. Om inte detta har varit ganska uppenbart för er båda som något oundvikligt, är det troligt att din online romantiskt intresse kommer att vara ledsen och upprörd av chatten. Och om detta har kommit som en överraskning, kommer det sannolikt att känslor av chock, ilska och engagerade förbittring. Förvänta dig inte din online romantiskt intresse att bara förstå det där och då, och vara redo att logga ut och gå vidare. Det kommer att ta dem förmodligen minst lika mycket tid som det tog dig att fatta detta beslut, och de måste ges möjlighet att smälta nyheten. Ge dem gott om utrymme. Och tänk på att de kan avslöja några av deras skada på nätet, beroende på deras temperament. Detta är bara något du måste vara beredd att hantera om det händer.
  • Om personen blir arg, vänta för dem att lugna ner sig. Starta inte en kamp på nätet. Om de börjar att säga massor av hatiska och sårande saker, erkänna det för sin egen smärta och föreslår att du reconvene efter några timmar eller en dag när du har båda haft en chans att tänka lite mer.
 8. 8
  Undvik att föreslå att du ska förbli vänner om du inte vill. I online-sammanhang, är det ganska svårt att inte fortsätta stöta i människor du känner, så återstår hjärtlig och vänlig är ett bra alternativ. Men ärligt talat, om du inte känner att du kan vara vänner eller du kommer bara sluta sända blandade signaler om chanserna för eventuella framtida anslutningar på nätet mellan er två. Om du vill förbli vänner, göra det helt klart att en online vänskap är allt det är från denna punkt på och att eventuella romantiska ambitioner är borta.
  • Ett sätt att klara avståndstagande din vänskap är att helt enkelt börja tonas ut när personen försöker interagera med dig. Var artig men inte in i chattar eller samtal med dem och gå osynliga eller blockera dem varhelst du brukade umgås med dem på nätet.
  • Säg inte att du "kanske kunde" göra något eller vara tillsammans i framtiden. Varje vaga "coulds" eller "maybes" kan tas som falsk förhoppning om att detta egentligen inte är en bryta upp och din online romantiskt intresse kommer att hålla pinga dig och försöka vinna dig tillbaka.
 9. 9
  Säg adjö och i ditt sinne. Trots att den andra personen inte kan tyckas att kunna gå vidare ändå, låt inte detta för att vara orsaken till att hålla kontakten bara känslor salve ont. Går vidare måste hända för er båda så småningom. Förvara inte chatta, skicka varandra uppdateringar, lägga till varandra på sociala nätverkssajter, etc., efter att du har brutit upp. När du har förklarat dig väl, och den personen har dig, kan du avsluta samtalet, och säga adjö till varandra.
  • Om du vill förbli ansluten till dem, är det fortfarande en bra idé att ha en fade ut tid att klargöra för dem att du menar allvar, en tid under vilken du inte känner igen dem direkt i någon form av e-post, chatt, taggning, uppdatering, etc.
 10. 10
  Var snäll mot dig själv. En online-relation är inte som andra relationer där du kan se, röra, känna och inse alla verkligheter och speciellt svagheter hos den andra personen. Ofta i avsaknad av en riktig kropp med vårtor och allt, det finns en tendens att skohorn den andra personen till att vara en "perfekt älskare", och ändå mycket av denna idealism är en helt personlig konstruktion av egen tillverkning, byggt på bräcklig grund av selektiva svar, bilder och andra online-skildringar, bland annat snabba, snurrigt-inducerande chatt börser. Som sådan, ju mer du har investerat i fantasin, desto större potentiell besvikelse när du släpper det som upplevelsen av att se dina ideal återspeglas har, med all sannolikhet, varit en mycket intensiv en. Men påminn dig själv om att denna besvikelse lika väl ha varit mycket större om du skulle någonsin faktiskt mötte upp med den här personen, och märkte att alla deras beskrivningar och löften var inte så ärliga som de hade verkade på nätet. Verkliga, långvariga attraktion störst nytta ansikte mot ansikte uppmärksamhet som bygger mer realistisk fysisk och känslomässig kemi. Påminn dig själv om att när lugnande dig själv att du har gjort rätt val.
  • Ge dig själv tid innan de söker något mer kärlek intressen på nätet. Söker kärlek på nätet kan vara en berusande och spännande upplevelse men var försiktig så att det inte är den verkliga orsaken till varför du söka kärlek på detta sätt! Om du letar efter varaktig kärlek, kan du behöva få av datorn och börja leta i mindre virtuella platser.

Tips

 • Om det finns en risk eller någon indikation på att din fd nätet kärlek intresse kan försöka att förfölja dig, blockera deras tillgång till dina konton där du brukade dela en hel del tid tillsammans. Det kan också hjälpa till att varna vänner som du är orolig att detta kan hända, så att de kan hålla ett öga på dig också.
 • Var försiktig.

Varningar

 • Undvik att bryta upp med någon som just har gått igenom något tragiskt, som en familjemedlem avlider, eller en allvarlig sjukdom. Men gör inte detta en ursäkt för att hålla relationen igång, ge dem utrymme och sedan bryta upp.
 • Starta inte en ny relation om du fortfarande i ett gammalt förhållande. Ge dig själv utrymme att ladda och återupptäcka din egen känsla av mening igen.