Wku

Hur att bevara din integritet på ett internetcafé

Detta hur-till kommer att berätta om att bevara integriteten i ett internetcafé, speciellt på din dator.

Steg

Hur att bevara din integritet på ett internetcafé. När du loggar in till webbmail som Hotmail, Gmail eller Yahoo mail på en allmän dator, ". Ihåg min e-postadress" leta efter eventuella kryssrutor som säger "kom ihåg mitt lösenord" eller.
Hur att bevara din integritet på ett internetcafé. När du loggar in till webbmail som Hotmail, Gmail eller Yahoo mail på en allmän dator, ". Ihåg min e-postadress" leta efter eventuella kryssrutor som säger "kom ihåg mitt lösenord" eller.
 1. 1
  Använd Tor.
 2. 2
  När du loggar in till webbmail som Hotmail, Gmail eller Yahoo mail på en allmän dator, ". Ihåg min e-postadress" leta efter eventuella kryssrutor som säger "kom ihåg mitt lösenord" eller Se till att de är okontrollerat.
 3. 3
  Eftersom säkerhetsstatus för en offentlig dator är okänd, kan det vara infekterade med loggar tangenttryckningar spionprogram till exempel aldrig logga in på någon webbplats som hanterar känslig eller finansiell information såsom din aktiemäklare webbplats.
 4. 4
  Många webbläsare kommer att erbjuda att lagra ditt användarnamn och lösenord när du loggar in, se till att inte tillåta det.
 5. 5
  Se till att du loggar ut från varje webbplats du har loggat in på. Detta kan inkludera webbläsare, instant messaging klienter eller FTP-platser.
 6. 6
  Rensa webbläsarens historik och cache när du är klar med datorn. I Firefox, gå till Verktyg-menyn högst upp och välj "Rensa ut känslig data." I Internet Explorer går på Verktyg-menyn högst upp och välj "Ta bort webbhistorik."
 7. 7
  Var säker på att när du lämnar datorn du har tagit bort allt du sparade på skrivbordet. Om du scannat in en bild, sparade bilder från din semester eller redigerat ditt CV att du permanent ta bort alla personliga filer från datorn.
 8. 8
  Aldrig låna grannens gratis wifi-anslutning. Din granne kanske kör ett paket sniffer och avlyssna nätverkstrafiken.
 9. 9
  Öppna inte e-postbilagor med en. Exe-fil förlängning eller kommer från någon du inte känner.
 10. 10
  Lagra personuppgifter på ett USB-minne med hjälp och för att säkra den.

Tips

 • Om du är på en offentlig café, be barista för att kontrollera att du har tagit bort alla personliga data från datorn.
 • Använda en live boot cd kommer hjälpa till att bevara din integritet på en dator, använd en sökmotor för att hitta en sökning lista av levande boot cd, starta från en live-CD kommer att lämna några spår av dina aktiviteter.
 • Om du inte vill att andra kunder i caféet för att se vad du gör, be om en dator nära ryggen eller se till att datorerna i närheten av din är obebodda.
 • Det är också möjligt att ladda ner en webbläsare att installera på en flash-enhet. Versioner av Mozilla kan hämtas från vilket lämnar alla temporära filer på flash-enheten och inte på caféets dator.

Varningar

 • Aldrig upp personlig information på en offentlig plats som Myspace, Facebook eller Craigslist.