Wku

Att skriva ut PDF-filer

PDF-filer är en bekväm typ av fil som ska användas för en mängd olika datorer handlingar. Många typer av filer kan omvandlas till PDF-filer, inklusive filer ordbehandling, kalkylblad och ett brett utbud av andra. Naturligtvis, medan elektroniska dokument är händig, är att skriva ut filer fortfarande nödvändigt från tid till annan. Det är lätt att skriva ut PDF-filer och kräver relativt få steg. Läs på!

Steg

Att skriva ut PDF-filer. Öppna en PDF-fil på din dator efter att du har installerat Adobe Acrobat.
Att skriva ut PDF-filer. Öppna en PDF-fil på din dator efter att du har installerat Adobe Acrobat.
 1. 1
  [ http:/ / get.adobe.com / reader / Ladda ner Adobe Acrobat för att visa och använda PDF-filer, om det inte redan laddat ner på datorn. Detta är en gratis och mycket använt program.
 2. 2
  Öppna en PDF-fil på din dator efter att du har installerat Adobe Acrobat.
 3. 3
  Klicka på filen och sedan skriva ut från menyn. Detta kommer att öppna en dialogrutan för utskrift visar olika alternativ.
 4. 4
  Markera den skrivare du vill använda bredvid där det står namn: i det övre vänstra hörnet i dialogrutan Skriv ut.
  • Kontrollera att den skrivare du valt är antingen direkt ansluten till datorn eller nätverket som du använder och fungerar perfekt.
  • En tillräcklig mängd papper bör också laddas i skrivaren.
 5. 5
  Klicka antalet och typen av sidor som du vill skriva ut i utskriftsområdet.
 6. 6
  Välj avancerade utskriftsfunktioner genom att klicka på "Egenskaper" i det övre högra hörnet i dialogrutan Skriv ut. Härifrån ett antal val kan göras till layout, finish, och andra funktioner i PDF-filen. Dessutom är det här att välja om du vill skriva ut i färg eller i svartvitt.
  • En främre omslaget samt en baksida kan skrivas ut från "Cover Mode"-fliken. Dessutom, för att spara skrivare toner "Tonerbesparing" kan väljas under "Kvalitet." Detta kommer att något minska kvaliteten på den tryckta slutliga filen. Ett ytterligare sätt att spara papper är att skriva ut dubbelsidigt genom att välja "Dubbelsidig" i Print Type från "Layout"-fliken.
 7. 7
  Välj "Utskriftsformat" från dialogrutan Skriv ut. Härifrån välja pappersformat, typ och orientering.
 8. 8
  Välj "Avancerat" i det nedre vänstra hörnet i dialogrutan Skriv ut för mer komplexa funktioner när du skriver ut PDF-filer.
  • För ytterligare hjälp från dialogrutan Skriv ut klickar du på "Skriva Tips" i det nedre vänstra hörnet om du behöver PDF-fil hjälp.
  • Det finns ytterligare sätt att öppna dialogrutan Skriv ut. När dokumentet är öppet kan du skriva "Ctrl" och "P" på samma gång. Dessutom finns det en ikon längst upp på skärmen under menyalternativen som ser ut som en skrivare. Klickar på denna kommer också att öppna dialogrutan Skriv ut.

Saker du behöver

 • Datorer, skrivare